Op 15 maart a.s. sluit het Boomfeestseizoen blijkt uit een bericht van de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Het klopt dat er het afgelopen seizoen veel heugelijke activiteiten zijn geweest rondom bomen. Organisaties, bedrijven, scholen en particulieren hebben ondanks vorst en nattigheid flink gebruik gemaakt van plantmogelijkheden en voor positieve publiciteit gezorgd inzake bomen.

Tegelijkertijd heeft iedereen in de praktijk kunnen zien dat er ook goed gebruik is gemaakt van de mogelijkheden om te kappen, hakken, snoeien en versnipperen in ons landschap. Er zijn veel boomloze bermen, bossen en vlakten ontstaan.

Gaat het nou de goede kant op en sluiten we de bomen in onze harten en vertaalt zich dat in boomaanwas, verbannen we bomen nu juist buiten onze directe leefomgeving en doen we groen voor de bühne, of is het uiteindelijk zo dat allerlei niet groene belangen prevaleren waardoor onze leefomgeving verkaald en vervlakt.

Namens een aantal particulieren en organisaties is er een wandeling om samen een balans op te maken in Breda en Drimmelen, ervaringen te delen en als organisaties, particulieren, politiek, gemeenten, provincie, conclusies te trekken.

De werkwijze is simpel.

  1. In de loop van de dag kunnen naar eigen keuze, individueel of in een groep al/niet op eigen initiatief of op suggesties eventueel één of meerdere boomplaatsen of boomprojecten bezoeken waar geïnventariseerd wordt hoe de balans op die locatie uitpakt.
  2. Om 15 uur start een wandeling in het Park, verzamelen ingang gemeentehuis Drimmelen. Daarbij kunnen deelnemers de ogen de kost geven tijdens een wandeling en onderweg luisteren naar rapporteurs die op de houten (zeep)kist in 2 minuten een samenvatting geven van de bevindingen. Om 16 uur zijn we terug bij het gemeentehuis.
  3. We sluiten in het gemeentehuis in de drukte van verbouwing en verkiezing af met een toast op bomen, een hapje/drankje, het delen van een eindconclusie als opmaat voor de voorbereidingen van het boomplantseizoen 2023/2024.

Als u mee wil lopen ’s middags geef dat dan door via https://amerkantop.com/contact/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s