NIEUWSBRIEF  14/04/2023
Amerstreekbrief: Groene initiatieven in uw regio
Een nieuwsbrief van samenwerkende natuurorganisaties
Over ontwikkelingen binnen landschap, bodem, water, biodiversiteit, natuurbehoud en -herstel. Maar ook over vraagstukken als klimaatverandering.
Bekijk onze jaaragenda vol inspirerende themadagen, activiteiten en doelstellingen. Groot Groen Feest! 
Zaterdag 15 april in Terheijden

Nog niets in de agenda staan voor morgen? Kom dan naar het Groot Groen Feest in Terheijden. Het belooft een mooi evenement te worden met voor elk wat wils en een paar verrassingen. 

Zaterdag 15 april tussen 11.00-16.00 uur ben je van harte welkom in zaal De Abt, de foyer van De Cour en op het Dorpsplein in Terheijden. 

Meer weten?


Deelgenootschap
In de vorige Amerstreekbrief deden we een oproep om te komen tot een leesgroep die zich buigt over moderne sociale samenwerkingsvormen zoals een DeelGenootschap. Enkele reacties:

Ik doe graag mee Louis. Ik wil graag leren en kritisch denken.

Wat een interessante oproep heb je gedaan met de Leesgroep Vrij, Gelijk &Samenleven. Bij deze meld ik me aan en ben ik erg benieuwd welke andere mensen dit aanspreekt en wat we samen verder kunnen uit- en onderzoeken.

We gaan in elk geval verder met de leesgroep. Wil je alsnog aanmelden kan dat nog steeds, stuur z.s.m. een mailtje naar louis.dietvorst@gmail.com.Drimmelen aan de Shenandoahriver: Toscane aan de Amer
Wat een gebied een gebied maakt, overpeinzing bij Groot Groen Feest

Wie wat tijd over heeft en zin heeft om te lezen, luisteren en denken kan zijn tanden zetten in een stukje van Zwerfspoor. Tipje van de sluier: drijfveren enzo. Allemaal ter gelegenheid van Groot Groen Feest waar wie in verwarring is geraakt vragen kan stellen over Veld voor Verder, AmerkantOp en Ooit aan de Amer.
Meer lezenGroot Groen Gesprek
Het voorjaar hangt in de lucht. Mensen en organisaties worden actief en komen in beweging en trekken er op uit. Dat begint al met het Groot Groen Feest van komende zaterdag. Maak de aftrap van het seizoen mee en knoop het Groot Groen Gesprek aan!
Meer lezen


Paasspeurtocht Kinderboomkwekerij valt in de smaak
Afgelopen paasweekend organiseerde de Paashaas op verzoek van gebiedsstichting de
AmerkantOp
 een feestje bij de Kinderboomkwekerij aan de Zandstraat in Hooge Zwaluwe. Een paasspeurtocht, een superpaasei en heel wat verstopte eitjes.
Meer lezenDeel de Amerstreekbrief via Facebook