NIEUWSBRIEF  28/04/2023
Amerstreekbrief: Groene initiatieven in uw regio
Een nieuwsbrief van samenwerkende natuurorganisaties
Over ontwikkelingen binnen landschap, bodem, water, biodiversiteit, natuurbehoud en -herstel. Maar ook over vraagstukken als klimaatverandering.
Bekijk onze jaaragenda vol inspirerende themadagen, activiteiten en doelstellingen. 
Stichting Bei kijkt terug op een geslaagd Groot Groen Feest

Wij stonden met observatiekasten met honingbijen en aardhommels op het Groot Groen Feest. Ook stalden we artikelen uit die er niet of slechts beperkt zullen zijn als bestuivende insecten uitsterven. 

Wat overblijft is voornamelijk aardappel, brood, kaas, rijst en komkommer. Het was voor velen confronterend om te zien hoe eenzijdig ons voedselaanbod dan zal zijn. Hoewel veel gewassen geen bloemen dragen, zijn voor de zaadproductie wel insecten nodig. Alleen met bestuiving door de wind zullen vruchten minder
groot en minder in aantal
 zijn, waardoor de prijs gigantisch zal stijgen. Gezond gevarieerd eten
zal voornamelijk voor de rijken bestemd zijn.

Men kan altijd nog met de hand stuifmeel van plant naar plant brengen, maar met wilde planten wordt het al anders. Ga in de natuur maar eens zoeken naar een sleutelbloem, om vervolgens nóg een exemplaar te vinden waar je het mannelijk zaad op kan leggen…Nationale Dag van de ZwerfAfvalPakkers

ZwerfAfvalPakkers, de sterke krachten voor een schone gemeente. Spreek je waardering uit op deze dag. Alvast bedankt! Meer weten?