TRUFFELGILDERS ZIJN MENSEN DIE NET ALS DE AMERKANTOP HET ALLER ALLER BESTE VOOR HEBBEN MET DE BODEM. TRUFFELGILDER WORD JE DOOR € 50 IN DE POT TE STOPPEN. MAAK MAAR OVER OP NL 48 TRIO 0379 5485 34 t.n.v. De AmerkantOp en onder vermelding emailadres en/of naam!

Jouw geld in de pot wordt gebruikt om naar RATO jouw deelname aan activiteiten en gebruik van materialen te betalen. Als Truffelgilder heb je voorrang bij deelname aan workshop, kun je met anderen in verbinding staan via app en platform, krijg je toegang tot informatie en heb je een streepje voor bij het verkrijgen van materialen. Zie ook het verslag van de 1e bijeenkomst hieronder.

Stichting de AmerkantOp heeft een Truffelgilde opgericht. Leden van het Truffelgilde verdiepen zich in de bodem en zorgen er goed voor. Het ultieme bewijs voor een gezonde bodem is een levende bodem en paddenstoelen zijn daarvoor een goede indicator. Op een aantal plaatsen in Drimmelen staan op initiatief van de AmerkantOp eiken en hazelaars die afkomstig zijn uit Italië en onder toezicht van de universiteit van Bologna zijn geënt met het mycelium van de witte truffel. Wie weet of dat over 10 jaar truffels oplevert? Wie lid wil worden van het Truffelgilde kan zich opgeven bij Stichting de AmerkantOp. Het ondertekenen van de intentieverklaring is genoeg. Het is de bedoeling om op korte termijn te starten met een leergang paddenstoelen o.l.v. Jip Leermakers, deskundige bij uitstek. Onder zijn leiding kan men leren paddenstoelen determineren en onderscheiden welke eetbaar zijn door mensen of niet en onder welke omstandigheden. Ook leren deelnemers zelf paddenstoelen kweken en komt het benodigde materiaal via Jip beschikbaar. Kosten voor de leergang worden gedragen door de deelnemers zelf. Het ligt voor de hand dat de leergang meerjarig is omdat het leuke maar ook complexe materie is. Opgeven voor een informatieavond kan via het contactformulier op deze website.

Bomen en grond

Doorplanten 🙂

Wie de balans opmaakt na het afgelopen plantseizoen kan concluderen dat via De AmerkantOp of door de AmerkantOp volop bomen zijn geplant in Drimmelen:

  • Door leerlingen van de Stuifhoek, de Lage Weide, de Grienden, Kindcentrum JIJ Terheijden en de Schittering.
  • Er is geplant in de kinderboomkwekerij, bij de Grienden, bij de Schittering, bij Kindcentrum Jij, aan de Kalkvliet
  • Er zijn boompje geoogst bij het (B)oerBurgerBos en er zijn boompjes gekweekt bij Kindcentrum Jij en bij de Schittering.

Dit lente/zomerseizoen gaan we door met oogsten, vertroetelen en planten en dan maken we in de herfst weer de balans op!

Planten en vertroetelen!

Belang Onderwijs

Stichting de AmerkantOp realiseert zich het belang van basisonderwijs en voortgezet onderwijs bij de bewustwording van jonge mensen als het gaat over hun leefomgeving. Zo leverde het Dongemond College het plan voor de Kinderboomkwekerij en is basisschool de Stuifhoek betrokken bij het inrichten en beheren van de Kinderboomkwekerij.

Hieronder staat een voorbeeld van een les voor het basisonderwijs.

20.04.15 week 16 INSPIRERENDE FILM OVER VERSCHILLENDE VORMEN VAN LAND- EN TUINBOUW. ZEKER GESCHIKT VOOR VO MAAR OOK VOOR GROEP 7 EN 8. http://inhabitfilm.com/