Lees hieronder alle voorgaande nieuwsbrieven.

Amerstreekbrief – 25 november 2022

Stichting Bei schenkt met de nationale boomfeestdag al jaren een boom aan mensen die goed zorgen voor een groene omgeving in onze gemeente. Afgelopen Boomfeestdag was de boom voor twéé mensen, Wim de Meyer Sr. én Wim de Meyer Jr. in Wagenberg.

Jonge Wim kreeg de opdracht om als opa er later niet meer is, de boom goed te verzorgen. Jonge Wim had 33 leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool Elsenhof meegenomen. Die kregen te horen waarom we héél veel bomen moeten planten en wat de consequenties zijn als we dat niet doen. Stichting Bei benadrukte nog eens het belang van bomen voor de bijen, maar ditmaal ook het belang van de vogels. En niet alleen als een goede schuil- en broedplaats. 

Lees verder

Amerstreekbrief – 11 november 2022

Deze herfst willen de blaadjes niet echt helemaal van de bomen vallen. Toch blijft november een boomplantmaand bij uitstek. Bomen zijn belangrijk voor de leefomgeving en Stichting de AmerkantOp hoopt dat meer mensen zich daar bewust van worden en betrokken willen zijn bij het planten en verzorgen van bomen. 

Dat is aan het programma van De AmerkantOp te merken. Zo bereiden leerlingen van basisscholen in Breda, Terheijden, Hooge Zwaluwe en Made zich voor op de nationale Boomfeestdag. De leerlingen zijn al bezig met ontwerpen, tekenen en klussen voor de bossen van de toekomst.

Lees verder

Nieuwsbrief De AmerkantOp – 20 oktober 2022

Volgende week donderdag 27 oktober, 20 uur (plaats afhankelijk van aantal deelnemers) vergadert de AmerkantOp. Deze vergaderingen zijn openbaar. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden per mail. Er wordt in ieder geval gesproken over het programma van de komende maanden, voortgang van projecten, communicatie en samenwerking tussen organisaties.

Lees verder

Nieuwsbrief DeAmerkantOp – 12 oktober 2022

Op zaterdag 24 september verzamelde een klein clubje mensen zich om wat Amerwater te verzamelen. Janet Crezée zorgde aan de Biesboschweg voor een warm en feestelijk onderkomen waar de buisjes en strips van Drinkable Rivers tevoorschijn konden komen om het water tegen het licht te houden en iets te zeggen over bepaalde stoffen in het water. De uitkomsten komen terecht in een landelijk datanetwerk zodat op termijn vergelijkingen kunnen worden gemaakt.

Lees verder