HERFSTWEEKEND IN TEKEN WILDPLUKKEN EN PADDESTOELEN
Komende zaterdag 15 oktober staan er op initiatief van de AmerkantOp twee activiteiten op het programma:
– 10.30 uur Veld voor Verder open
– 11.00 uur (vertrek vanaf de Zwaluwseweg Hooge Zwaluwe, ter hoogte zendmast/drenkelingenkerkhof) Wildplukken door Roos van Kroos. Zelf al wandelend plukken onder begeleiding van Roos en dan daarna samen o.a. kruidenboter maken en proeven! Deelname kost € 15 af te rekenen bij Roos. Aanmelden kan via een mailtje
– 14.00 uur vanaf dezelfde plek Paddenstoelen zoeken met Jip Leermakers. Uitleg over het verantwoord zoeken, plukken en eten van Paddenstoelen. Ook geeft Jip uitleg over het Truffelgilde en het zelf kweken van Padenstoelen. Leden van het Truffelgilde mogen kosteloos mee, amdere deelnemers betalen € 15 af te rekenen bij Jip. Aanmelden kan via een mailtje

Artikel uit de Stem over Truffelgilde en Jip
EERSTE AMERMETING 
Op zaterdag 24 september verzamelde een klein clubje mensen zich om wat Amerwater te verzamelen. Janet Crezée zorgde aan de Biesboschweg voor een warm en feestelijk onderkomen waar de buisjes en strips van Drinkable Rivers tevoorschijn konden komen om het water tegen het licht te houden en iets te zeggen over bepaalde stoffen in het water. De uitkomsten komen terecht in een landelijk datanetwerk zodat op termijn vergelijkingen kunnen worden gemaakt.
Verslag eerste amermeting

DE KUNST AFKIJKEN IN BERLICUM
Het bestuur van de AmerkantOp heeft vergezeld van belangstellenden van Duurzaam Drimmelen en Stichting Bei een bezoek gebracht aan het bestuur van landschapsbeheer Aa dal. Gedachtenwisseling en rondleiding in voedselbos ‘d Ekkers. De moeite waard!
Verslag bezoek Berlicum

EINDSTREEP EXPERIMENTELERS 2022
Zondag 15 oktober was een prachtige dag op Experimentelers 2022 af te sluiten. Na een jaar in het teken van Zonnebloemen en droogte was het tijd om te oogsten en te genieten en proeven! 
Verslag afsluiting Experimentelers 2022

OOIT AAN DE AMER: NIEUWE NOTENBOOMGAARD
Op initiatief van Zwerfspoor zal per 1 november 2022 grond 1 hectare grond worden overgedragen aan de Ruilverkavelingsweg. Particulieren en organisaties kunnen daar investeren in een gezamenlijk te beheren Notenboomgaard ingebed in een groene omgeving.
Belangstellenden kunnen kijken op Zwerfspoor.blog