De AmerkantOp wil goed zorgen voor Bodem, Lucht en Water in de veronderstelling dat dat goed is voor het leven in de omgeving. Er zijn dus projecten die gaan over de water.

Thema: Waterbeleid in Verkiezingstijd

Datum: Woensdag 8 Maart 2023
Tijd: 19.15 tot 22.30 uur
Locatie: Brandpunt, Reigerstraat 16, Breda
Toegang: Gratis met aanmelding via info@markkantbreda.nl
Welkomstdrankje inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening

Groencafe Breda: 
Is dé ontmoetingsplek voor iedereen in Breda met groene ideeën of ambities voor zichzelf en de stad. Het Groencafe is een initiatief van Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda. Waarom? Simpelweg om iedereen te verbinden die zich wil inzetten voor schoonheid van landschap, natuur, milieu. Groencafe is een terugkerend concept en wordt gehouden in Brandpunt, de creatieve hotspot in Breda aan de Reigerstraat.

Dit biedt het Groencafe jou deze keer:
Wil je meer weten op wie jij moet stemmen met de Waterschapsverkiezingen? Hoe het staat met de waterkwaliteit in onze regio? Wat het probleem is van verdroging? Hoe overstromingen worden voorkomen? Welke beleidskeuzes de gemeente Breda maakt als het om water gaat? Dan is dit Groencafe iets voor jou! Interessante sprekers en deskundigen delen hun visie, kennis en gaan met ons het gesprek aan. Na deze avond ga je met een hoofd vol kennis, nieuwe inzichten en inspirerende ontmoetingen weer naar huis. De presentatie is in handen van Sien Roof en het interview wordt begeleid door Ron Bekker

Programma
19.15 uur Inloop
19.30 uur Opening met waterkennis quiz
19.45 uur Presentatie Bas Hoefeijzers. Adviseur Water bij Gemeente Breda
20.15 uur Presentatie Karin Mol, Ecoloog bij Waterschap Brabantse Delta
20.45 Pauze
21.00 Interview met Peter von Meijenfeldt, voorzitter van natuur en milieuvereniging Markkant/Milieudefensie Breda en bestuurder bij het waterschap Brabantse Delta.
22.00 Slot officiële programma en daarna kennis uitwisselingen met een drankje.
23.00 Sluiting horeca.

Ontmoet gelijkgestemden; laat je inspireren; deel je kennis; hef het glas met ons! Aanmelden info@markkantbreda.nl  Vragen of tips voor Groencafe. Mail ons!
Groene groeten van het groencafe team:
Dorine Verheijden, Marloes Selten, Sien Roof en Ron Bekker

Groencafe is een initiatief van natuur-en milieuvereniging Markkant Breda in samenwerking met Runnerscafe en Brandpunt.

Meer informatie over Markkant Breda