Paasspeurtocht Kinderboomkwekerij valt in de smaak

Afgelopen paasweekend organiseerde de Paashaas op verzoek van gebiedsstichting de AmerkantOp een feestje bij de Kinderboomkwekerij aan de Zandstraat in Hooge Zwaluwe. Een paasspeurtocht, een superpaasei en heel wat verstopte eitjes. En dan tijdens het zoeken ook de bosjes en hoekjes van het gebied ontdekken. Op de eerste paasdag wisten heel wat kinderen en ouders en ook opa’s en oma’s de weg te vinden. Op tweede paasdag was er een dikke rookwolk en ’s middags een berg regenwolken  zodat de Paashaas zichzelf al vroeg verstopte. Weinig bezoekers dus.

Maar er was voldoende reden om tevreden terug te kijken. De speurtocht die ook online was te doen viel in de smaak bij jong en oud. Alles werkte zoals het moest werken en er was voldoende tijd om iets te horen over het idee achter de Kinderboomkwekerij: Kinderen actief betrekken bij het ontwerpen van hun eigen bosjes en het aanplanten daarvan. Zo leren kinderen ook de natuur kennen. En ouders en opa’s en oma’s kunnen zich dan opgeven als hulp. Tweede paasdag was het aan het eind van de middag alle tijd om Paashazenprijsjes te verloten onder de inzenders van antwoorden op de vragen van de speurtocht. Die prijsjes zijn inmiddels rondgedeeld!

Aan de leerlingen, ouders en belangstellenden van de scholen Kindcentrum JIJ, Lage Weide, de Schittering en de Stuifhoek

Het 3e groeiseizoen van de kinderboomkwekerij aan de Zandstraat (achter van Kaam) is begonnen. Er staan kerstboompjes die na de kerst terug mochten, er staan stekjes en zaailingen, er staan al wat grotere bomen. Er staat een troostboom en er staan herplantbomen Marktstraat.

Er is geplant op boomplantdagen, zo maar tussen door, door kinderen zelf en door ouders. Er zijn ontwerpjes gemaakt voor kleine bosgebiedjes. Eigenlijk is er een mooi groen ratjetoe. Sommige blaadjes en plantjes kun je eten en soms zijn er mooie bloemetjes. Er wonen al heel wat zoogdieren, vogels en insecten in. Er is speelzand en een pomp. En er is het begin van een soort boomhut.

Op de zaterdag 8 april, dat is de zaterdag voor Pasen, dan zijn er van 10.30 uur – 15.00 uur wat volwassenen die kunnen rondleiden, uitleggen of aanwijzingen kunnen geven voor het werken of spelen in de tuin. Kinderen kunnen dan kijken of ze hun boompje wat ze hebben gezaaid, geplant of geadopteerd terug kunnen vinden en/of verzorgen. Ze kunnen helpen de Kinderboomkwekerij op z’n Paasbest te maken!

Met pasen is er een paasspeurtocht uitgezet: INFORMATIE

GEZOCHT:

We zoeken

  • Kinderen;
  •  papa’s en mama’s;
  • opa’s, oma’s;
  • buren;
  • belangstellenden

die af en toe willen helpen met het onderhouden van de kinderboomkwekerij.

Met mensen die zich opgeven gaan we één keer om de tafel zitten om afspraken te maken en daarna kunnen mensen individueel of met een groepje zelf aan de slag om zo af en toe de handen uit de mouwen te steken.

AANMELDEN OM VRIJBLIJVEND MEER INFO TE KRIJGEN: AmerkantOp

De AmerkantOp snapt dat het belangrijk is om het onderwijs te betrekken bij het werken aan doelstellingen. De Kinderboomkwekerij, samenwerking bij de organisatie van Boomfeestdagen, investeren in leskisten Bodem, Water, Bomen en Paddenstoelen, het hoort er bij. Hieronder staan veel foto’s over het gebruik van de leskisten en de lessen die geschikt zijn voor het basisonderwijs. Materialen zijn te lenen bij Stichting de AmerkantOp, gebruik het contactformulier! Wie ondersteuning wil bij de lessen, geef maar door!

Bodem

Water

Lucht