Een rondje van 20 hangt in de lucht. Dat gaat niet over schaatsen maar over het KNMI en de maximum temperatuur van volgende week. En waar die twintig in beeld komt breekt ook het zonnetje door. De weersverwachting ziet er goed uit en het valt te hopen dat iedereen dan bijtijds ruimte en tijd heeft om te genieten van de natuur. Het voorjaar is volop bezig en het is wel duidelijk dat mensen uit de huis- en kantoorlijke sleur willen breken. Naar buiten dus.

Vooral Japanners hebben daar hun jaarlijkse rituelen bij. Hanami Sakura, het feest om ingetogen maar ook uitbundig vooral de kersenbloesem te bekijken en te vieren. Geboorte en vergankelijkheid. Picknicken op een kleedje met familie, vrienden en kennissen op die eerste dagen dat het buiten een beetje zwoel is. Wat in Japan kan en ook in veel andere landen kan hier ook. Bloesem genoeg in de omgeving en op facebook is genoeg te vinden aan suggesties: Breda en Drimmelen Bloesemen.

Die lokale omgeving, dat eigen gebied is de drijfveer van Stichting De AmerkantOp. Zorgen dat het er goed bij staat en de moeite waard is. Met het voorjaar in de bol staat De AmerkantOp daar niet alleen in. Het Groot Groen Feest bewijst dat er een onderstroom is die graag wil doorbreken:

  • De gemeente Drimmelen wil tegels uitbreken ZIE
  • Het bijanlandschap lokt ZIE
  • De Madese Natuurvrienden maakt het groen dichtbij concreet ZIE en ZIE

Breek zaterdag alvast uit de dagelijkse sleur en kom naar dat Groot Groen Feest en breek in bij al die organisaties en mensen die daar staan met hun ambities en ideeën om te breken met ontgroenende bewegingen en te werken aan groen herstel en verbindingen. Bij dat streven en het werk dat daar bij hoort ontbreekt het nog wel eens aan steun en draagvlak. Zaterdag is de kans om te komen luisteren en praten en bij te dragen aan een doorbraak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s