Nog een maandje zomerzon en dan begint de herfst. Nog een maand dus om zelf optimaal zonnepaneel te zijn en energie op te slaan in eigen lichaam. Dieren doen dat ook en als ze een andere mindset hebben vliegen ze naar het zuiden of gaan winterslapen. En ook de bodem en de natuur om u heen slaan energie op. Een mooi fenomeen. We plukken daar de vruchten van en wat bomen en planten aan het eind van het seizoen over houden gaat ook terug de bodem in. Kringloop.

Weliswaar viel de zomer dit jaar in de lente en brak de moesson aan in de zomer en is het helemaal niet meer vreemd als het met kerst voorjaar is en in de herfst winter. Zolang we maar vier seizoenen kunnen afstrepen in een jaar?

Het betekent wel dat alles en iedereen in het groen altijd voorbereid zou kunnen zijn op uiteenlopende weersomstandigheden. Zo zijn winterharde ijsbloemen prima te zaaien in onze omgeving en bananen planten die tegen nachtvorst kunnen schijnt ook een koud kunstje te zijn. En bij deze uw handleiding voor het telen van Ananas. We zijn experimentelers toch?

We fotografeerden wat rond in Drimmelen over de timing van water geven, de timing van regenmeter leeg gooien, de timing van het vangen van de ondergaande zon. U mag zelf de volgorde bepalen 🙂

We zijn bezig met het timen van een vergadering, de volgende paddenstoelenwandeling, het boomplantevent.

We willen ons als AmerkantOp samen met bijvoorbeeld de Stichting Bei sterk maken voor “een kwalitatief stukske Moeder Aarde als leefomgeving”. DAT VRAAGT OM DENKKRACHT, WERKKRACHT, BESTUURSKRACHT, OPTIMISME EN EEN VOORUITZIENDE EN OPEN BLIK.

WIE WIL BIJDRAGEN, MEEDOEN IN WELKE VORM DAN OOK? CONTACT!!!

Plaats een reactie