Hollen of stilstaan, dat is het nieuwe normaal. Ook in de natuur. Het kan vandaag vriezen en morgen heel erg dooien. Het kan vandaag drogen en morgen helemaal onder lopen. Het is een boeiende vraag wat en wie nu beter tegen die extremen kan, De mens of de natuur en de omgeving. We lopen in de natuur wat dingen na.

In de afgelopen jaren hebben we ter gelegenheid van Boomfeestdag geplant aan de Ameroever en bij zo’n beetje alle basisscholen en aan de Zandstraat en aan de Kalkvliet. We streven naar een aandachtige houding voor de natuur van jonge mensen. We hopen dat dat zich vertaald in zorg voor het groen in de eigen omgeving en een langdurige band. Dat dat geen eenvoudige opgave zou zijn wisten we al. En het afgelopen seizoen was het weer vaak spelbreker. In ieder geval verlengen we het boomplantseizoen met een week. Tegelijkertijd zien we dat de natuur het voorjaar in de bol heeft:

  • We waarschuwen maar even dat de periode van de Hanami Sakura, het Japanse bloesemfeest, zomaar kan beginnen en ook zo weer voorbij kan zijn;
  • Aan de Kalkvliet in Terheijden en in het (B)oerBurgerBos is het Wildplukseizoen van start gegaan, winterpostelein genoeg;
  • Leerlingen van de Stuifhoek en de Schittering planten niet alleen bomen maar vertroetelen ook de ontkiemende kastanjes;
  • Watervogels beginnen het (B)oerBurgerBos te ontdekken en luiden het broedseizoen in.

De hazen zijn zeker in de omgeving van Made zo actief dat het bijna onmogelijk is om niet aan Pasen te denken. Dat doet de AmerkantOp dus ook. Zaterdagmorgen 8 april alle hens aan dek om te zorgen dat de Kinderboomkwekerij op zijn Paasbest zal zijn op de 9e.

En Ooit aan de Amer gaat gewoon door.

Met de experimentelers moeten we even de mind op maken. Aan de Rotonde bij Wagenberg draait het dit keer om eten voor patrijzen en insecten. Maar er wordt genoeg geteeld en daar is vast iets bijzonders bij in de boomgaard Ooit aan de Amer.

Patrijzen buiten en bloemen binnen met dank aan Kees in ’t Groen

Maar laten we ook deze foto’s maar eens tot de verbeelding laten spreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s