Het 3e groeiseizoen van de kinderboomkwekerij aan de Zandstraat (achter van Kaam) is begonnen. Er staan kerstboompjes die na de kerst terug mochten, er staan stekjes en zaailingen, er staan al wat grotere bomen. Er staat een troostboom en er staan herplantbomen Marktstraat.

Er is geplant op boomplantdagen, zo maar tussen door, door kinderen zelf en door ouders. Er zijn ontwerpjes gemaakt voor kleine bosgebiedjes. Eigenlijk is er een mooi groen ratjetoe. Sommige blaadjes en plantjes kun je eten en soms zijn er mooie bloemetjes. Er wonen al heel wat zoogdieren, vogels en insecten in. Er is speelzand en een pomp. En er is het begin van een soort boomhut.

PAASSPEURTOCHT

De paashaas gaat op zoek in de kinderboomkwekerij om te zien wat er allemaal nieuw is. En de paashaas laat iedereen oefenen met tellen! Met pasen op 9 en 10 april is er een speurtocht uitgezet voor jong en oud. De speurtocht staat er van 9 april 9 uur tot 10 april 17 uur. Iedereen kan deelnemen en je kunt de antwoorden per internet doorgeven. Voor de beste speurders zijn er wat leuke prijzen!

Op 10 april kunnen belangstellenden terecht van 14.00 uur – 16.00 uur voor rondleiding en uitleg! Uiteraard zijn er dan paaseitjes.

GROOT GROEN FEEST

Kom langs op het Groot Groen Feest op 15 april in Terheijden. Het is een vrije inloop van 11:00 tot 16:00 uur, dus je kan komen wanneer het jou uitkomt. Je zult verrast worden door alle prachtige initiatieven die onze gemeente rijk is op het gebied van duurzaamheid! Duurzaamheid is zo veel meer dan zonnepanelen en elektrisch rijden! Op het Groot Groen Feest kan je ervaren welke andere leuke mogelijkheden er zijn om ook iets duurzaams en groens te doen. 

GEZOCHT:

We zoeken

  • Kinderen;
  •  papa’s en mama’s;
  • opa’s, oma’s;
  • buren;
  • belangstellenden

die af en toe willen helpen met het onderhouden van de kinderboomkwekerij.

Met mensen die zich opgeven gaan we één keer om de tafel zitten om afspraken te maken en daarna kunnen mensen individueel of met een groepje zelf aan de slag om zo af en toe de handen uit de mouwen te steken.

AANMELDEN OM VRIJBLIJVEND MEER INFO TE KRIJGEN:

AmerkantOp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s