Wat een mooi begin van de lente! Kletsnatte maart en nu de aprilzon. En de temperaturen gedragen zich normaal. Als het over lente gaat spreekt men graag van ontwaken na winterslaap. Maar dat is in zekere zin wel een onderschatting. Want die winterslapers onder- en boven de grond hebben alles in de steigers staan voor voortplanten en doorgroeien. Veel mensen staan ver en steeds verder van de natuur af en voelen zich overrompeld als bloemen bloeien, bladeren zich ontvouwen, bruin groen wordt, eieren open barsten en dieren werpen en zogen. Als we dat allemaal zien raken we geïnspireerd en op ideeën gebracht.

Het vertedert en maakt melancholisch en euforisch. Tenminste als je je niet verslikt in wat verstikt.

Da’s dan net op tijd want de lente heeft zijn eigen vaart en voor je het weet is ie voorbij als wij nog aan de zon aan het wennen zijn. Dat is het volgens mij waarom de bevolking van Japan massaal de Hanami Sakura viert, volg de ontluikende kersen, wees voorbereid en vier het feest van de vallende bloesemblaadjes. Vier het moment en het leven en vier de vergankelijkheid. Doe het wel op tijd anders mis je het moment.

Voor de AmerkantOp was het wel een periode van te koud, te nat, te droog en weer te nat. En toch hebben we de dingen gedaan die we wilden doen en is geplant wat geplant moest worden. Laten we ons gebied maar weer eens goed tot ons doordringen. Het wordt een mooie week.

Kinderboomkwekerij: De ene kers is de andere niet, het ene ontwerp is het andere niet en kastanjes planten is niet hetzelfde als bollen planten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s